Koliko je zapravo opasan gubitak točka na autoputu


Do sada smo imali priliku da vidimo obilje snimaka sa kamera na kontrolnoj tabli, kreiranih tokom godina, ali ovaj iz Virdžinije je itekako zastrašujuć za vozača modela koji deluje kao Nissan Versa sedan...

Snimak je prema navodima izvora nastao na I-66 autoputu i startuje sasvim normalno u prlično tipičnom ritmu sa solindom gustinom sabraćaja. Nakon nekoliko sekundi, Jeep Cherokee ispred modela u kome se kamera nalazila, gubi svoj levi prednji točak.

Prednji deo terenca se zakucao u asfalt i jasno možemo videti varnice kako lete ispod vozila, dok se vozač borio prilikom ponovnog uspostavljanja kontrole nad njim. Na svu sreću, uspeo je da se izvuče i prilčno dobro iskontroliše automobil pod ovako teškim okolnostima, potpuno zaustavljajući terenac sa strane puta. Vozač je konačno uspeo da zaustavi automobil i verovatno je tek tada otpočeo da shvata šta se to upravo dogodilo.

Dok se sve ovo dešavalo ispred modela u kome se nalazila kamera na kontrolnoj tabli, točak je nažalost nastavio da se kotrlja putem, preskočivši betonsku bankinu, usput za dlaku promašivši par automobila i zakucavši se u model koji se kretao suprotnom trakom.

Točak je prošao veoma blizu jednog Audi modela, ali je nastavio da se kreće napred ka ostalim vozilima i na kraju je odskočio poslednji put i udario po sred prednjeg veznog lima i maske hladnjaka Nissan modela.

Zbog prilično velikih brzina, točak je nakon inicijalnog udarca potpuno uništio haubu automobila, udarivši čak i u prednje vetrobransko staklo, kako bi dalje nastavio kroz vazduh.

Video snimak se završava odmah nakon svega ovoga, tako da ostaje potpuno nejasno gde je točak na kraju završio i da li je napravio dodatnu štetu. Nevezano sa konačnim ishodom, postaje jasno da je ovaj odlutali točak ostavio veliki haos iza sebe i nadamo se samo da su vozač i svi potencijalni putnici u Nissan modelu prošli neozleđeno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group