Koji Tesla automobil je najbrži?

Tesla trenutno ima četiri modela u svom asortimanu: Model 3, Model Y, Model S i Model X. Već smo se navikli da ih gledamo kako se takmiče sa svojim rivalima, ali u ovom videu iz Throttle Housea možemo videti koji model je zapravo najbrži.

Za ovu trku, YouTube kanal okupio je najsnažnije verzije Modela 3, Modela Y, Modela S i Modela X. Modeli S i X imaju nedavno lansirani 'Cheetah' mod koji ih čini bržim nego što su to prvobitno bili.

U prvoj trci, Model S kreće sa linije takvom snagom, ostavljajući Model 3, Model Y i Model X u zavetrini. Naravno, to i ne čudi, jer su vodeće varijante Model S uvek bile najbrže vozilo marke.

Ono što je zanimljivo je kako se podudaraju performanse Modela 3 i performanse Modela X. U početku je mnogo jeftiniji i lakši Model 3 dobio veće ubrzanje  i držao voćstvo dosta dugo, ali Model X projurio je ispred samog cilja. Na zadnjem mestu u obe trke bio je Model Y koji se pokazao kao najsporiji model.

Pogledajte video klip koji ovo dokazuje:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group