Ko je brži - Mercedes-AMG S63 ili BMW M760i


Veliki nemački luksuzni automobili mogu biti veoma apsurdni, posebno ukoliko počnete sa bližim posmatranjem moćnijih verzija, nalik Mercedes-AMG S63 i BMW M760Li...

Jedino što dolazi prirodno jeste oduševljenje vezano za oba ova automboila, posebno nakon poznavanja određenih statistika, odnosno toga da je S63 sve što je najbolje u S klasi, zajedno sa nekim suludim AMG karakteristikama dodatim u mešavinu, dok je M760Li model sa najvećim ubrzanjem u svojoj porodici, makar dok se nova M5 linija ne pojavi.

Ekipa emisije Carwow uporedila je ova dva luksuzna bantrupera na Bruntingthorpe aerodromu, koji predstavlja pogodno tle za trku jedan na jedan, kako iz mesta, tako i iz pokreta. Pošto je reč o Velikoj Britaniji, S63 poseduje samo zadnju vuču, jer Mercedes ne nudi pogon na svim točkovima na ostrvu, ostavljajući BMW M760Li u blagoj prednosti.

Mercedes-AMG S63 napajan je naširoko korišćenim V8 twin-turbo četvorolitarskim motorom, koji u ovom slučaju nudi 603 ks i 800 Nm obrtnog momenta.

Da li BMW M760 sa pogonom na svim točkovima može da obriše pod sa Mercedes-AMG S63 modelom zadnje vuče? Postoji samo jedan način da saznate.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group