Ko je bolji: McLaren 720S ili Dodge Demon

Zvanično, ako posmatramo podatke crno – belo, Dodge Demon vi trebalo za nijansu da bude brži na rastojanju od četvrt milje, u poređenju sa fabričkim McLaren 720S…

Kako kažu iz brenda Dodge, njihov model sa najvećim ubrzanjem može preći ovu distancu za jako malo vreme, odnosno 9.65 sekundi, sve dok je sve ostalo u redu sa svetom i dok su uslovi za vožnju optimalni.

720S model se sa druge strane malo više oslanja na svoju aerodinamiku, mada ima sasvim dovoljno snage, a poznato nam je da je više puta to rastojanje prešao za manje od deset sekundi.

Ranije ove godine, videli smo kako se dva modela trkaju jedan sa drugim iz pokretnog starta, a Demon je imao problema da se zadrži u blizini McLaren 720S i njegove snage koja je nalik onoj koju viđamu u hiperautomobilima.

Da li će situacija biti drugačija kada trka počinje iz stanja mirovanja? Saznaćemo u snimku.

Kao prvo, moramo napomenuti da Demon jako brzo dostiže svoju optimalnu brzinu. Čak i sa vozačem koji kreće pre nego što je svetlo na semaforu postalo zeleno, možemo zaključiti da je muscle Amerikanac zaista sjajan, poput olimpijskog trkača koji samo čeka da krene.

Ipak, brojevi nam pričaju nešto drugačiju priču, baš kao i vizuelni test, koji nam pokazuje da je McLaren daleko bolji, na kraju prešavši ovo rastojanje za manje od deset sekundi. Demon jednostavno nije bio dovoljno efikasan.

Kada se ovakva dva modela trkaju, teško je predvideti ko će pobediti, jer i jedan i drugi imaju svoje dobre i loše strane. U ovom slučaju, deluje da McLaren ima više boljitaka od loših momenata za razliku od Dodge modela. Ipak, možda je Dodge imao loš dan. Trebalo bi to proveriti ponovo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group