Kiper van kontrole razgrće sve ispred sebe


Postoji velika razlika između praznog kipera koji pokušava da uspori i kamiona koji je pun, jer kilaža, logično, komplikuje stvari, posebno ukoliko je potrebno smanjiti brzinu naglo...

U ovom slučaju nije sigurno da li je problem sa kočionim sistemom nastao vozačevom greškom ili nedostatkom fokusa, možda je čovek zaspao, ali ne možemo ništa tvrditi, osim da je proleteo kroz traku oduvavši preko deset automobila na svom putu.

Ono što znamo jeste da se nemili događaj odigrao nedavno u Tomsku, da je 13 ljudi povređeno, ali da na sreću, niko nije izgubio život. Takođe možemo sigurno reći da je kamion teglio tone šuta, što dodaje nekoliko tona već teškom vozilu.

Još jedan faktor koji vredi razmotriti jeste mokar put, koji svakako čini kočenje daleko težim, mada ne da je takav slučaj bio prisutan, makar ne očigledno, iz onoga što mi možemo primetiti.

Čak i nakon nekoliko gledanja ovog videa, potpuno je nejasno da li je vozač uspeo da smanji brzinu, jer je kamion uništio sve na svom putu i gotovo sigurno bi nastavio dalje da ga nije zaustavilo prevrtanje. Ovo je bila veoma opasna situacija i najlepše od svega je što nije bilo smrtnih ishoda, jer ovaj kamion deluje kao vozilo potpuno van kontrole.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group