Ken Blok uporedno testira novi trkački Subaru i legendu devedesetih

Subaru je proizveo neke od najboljih reli automobila svih vremena, a trenutno, ova kompanija radi na predstavljanju svog novog WRX STI modela, spremnog za ovogodišnje trke American Rally Association šampionata, pre čijeg će početka slavni vozač premijerno imati priliku da ga uporedi sa Subaru Imreza reli jedinicom iz ere devedesetih...

Kako bi testirao ovaj duo, Blok je izašao na stazu Dirt Fish reli škole u Vašingtonu, dok video koji je tom prilikom nastao svakako vredi pogledati u celosti. Klasični Impreza model veoma je sličan WRC Impreza automobilu koji je Kolin Mekre vozio u Group N takmičenju i potentan je podjednako kao i WRX STI koji je kreiran za Kevina Bloka od strane Subaru America branda i Vermont Sports Car kompanije.

Klasični Subaru poseduje dvolitarski turbo četvorocilindrični motor i 32 milimetra veliki vazdušni restriktor koji kapuje snagu na okruglo dvesta konja i 271 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je ispraćen petosptemenom transmisijom koja snagu šalje na sva četiri točka. Radi poređenja, Blokov novi reli automobil takođe poseduje dvolitarsku turbo jedinicu sa četiri cilindra, ali je ovaj restriktor veći za dva milimetra i trenutno isporučuje oko 330 ks. Ovo je takođe mašina sa pogonom na svim točkovima baš kao i u slučaju starog modela, ali umesto petosptepenog menjača tu je šestosptepena sekvenciona transmisija kompanije Sadev.

Očigledno, novi model je daleko brži od starog, ali to ne znači da mašina iz devedesetih godina ne predstavlja pravo zadovoljstvo za vožnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group