Kako se testira 2015 X6M

Sa dolaskom lepšeg vremena, BMW se vratio testiranju svojih automobila na Nürburgring stazi, a imate priliku da gledate drugu generaciju X6M modela i to ne jednog primerka, nego čak dva...


Novi X6M je preuzeo izgled od dolazećeg 2015 X5 modela i dodao karakteristične M dodatke kao što su lukovi točkova, šire felne i gume, novi izduvni sistem i suptilni paket spojlera. 

Automobil je postavljen na olakšanu X5 platformu, koja je između drugih poboljšanja dobila i više aluminijuma, kao i kompozitnih materijala, što bi trebalo da je olakša ispod 2300ks, što će biti oko 100kg manje u odnosu na aktuelni model (2380kg).

Očekuje se da će u njemu biti poboljšana verzija BMWovog 4.4 twin turbo motora V8 sa više od 547ks i 68Nm obrtnog momenta, koji je sa ovim speciikacijama u prošlom modelu dostizao 100 km/h za 4,7 sekundi i imao limitiranu maksimalnu brzinu od 250km/h.

Pogon na sva četiri točka se podrazumeva, ali se još ne zna da li će BMW promeniti aktuelni šestostepeni menjač, automatik, sa novim sedmostepenim modelom sa dupli kvačilom, ili sa osmostepenim automatikom. 

X6M ulazi u proizvodnju u januaru 2015. Jedan od glavnig rivala ovog modela biće dolazeći model Mercedesa, MLC 63AMG:

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group