Kako izgleda kolekcija od 9.404 ks

Goodwood možda predstavlja dom Rolls-Royce modelima, ali je još jedna ultra luksuzna marka u vlasništvu Nemaca dospela na ovogodišnji festival.

Ta marka jeste Bugatti, a sa sobom je povukla najimpresivnije primerke svojih hiperautomobila smestivši ih na okolne pristupne puteve dvorca Lord March. Kada se uzme u obzir snaga svih ovih modela zajedno moramo pomenuti da ona iznosi neverovatnih 9.404 konja.

Napred i u sredini, smešteni su modeli Chiron, naravno, od kojih je Bugatti predstavio dva, jednog iz fabrike koji je učestvovao u brdskoj trci koju je odvozao bivši osvajač Le Mans takmičenja Endi Valas, a priključen je prvom modelu koji je isporučen britanskom tržištu. To je već 3.000 ks koji dolaze iz ova dva modela, ali to nikako nije sve.

Poslednjem egzotiku sa britanskog ostrva pridruženo je šest Veyron modela, između koji se nalazi i predproizvodni prototip i Pur Sang edicija, čija snaga doprinosi sa dodatnih 1.001 ks po automobilu. Super Sport World Record Edition i Grand Sport Vitesse pojedinačno stvaraju 1.200 ks, dok još jedan par Veyron modela zaokružuje ovu cifru na 9.404 ks, koja dolazi iz osam automobila, od kojih svaki košta preko milion evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group