Jedini AMG Hammer Wagon predstavllja savršenstvo na točkovima


Postoje retki, egzotični, ultra-retki proizvodni automobili i modeli koji se kreiraju po porudžbini, ali tu su i oni od kojih može biti samo jedan...

Kada pomislimo na neverovatno retke linije ili nekoliko jedinica automobila, automatski nam se javljaju određeni brendovi kao što je švedski Koenigsegg, sa svojim možemo reći serijama, ali ne bismo bili potpuno u pravu jer se svaki model na neki način razlikuje od drugog. Sa druge strane, nikako nam na pamet ne pada Mercedes, a upravo je to ovde slučaj.

Savršen automobil postoji i dolazi u vidu ovog Mercedes W124 karavan modela iz 1989 godine, koji je konvertovan iz AMG u Hammer varijatu neverovatnog izgleda.

Ispod haube ovog unikatnog fabričkog modela nalazi se šestolitarski V8 motor koji je dobar za 375 ks, uparenih sa četvorostepenim automatskim menjačem. Diferencijal sa opcijom zaključavanja takođe dolazi iza njih i postavljen je kako bi pomogao zadnjoj osovini da, koliko god je moguće, apsorbuje stres i sve zahteve veoma jake mašine.

Naravno, vešanje, kočnice i različiti elementi i komadi takođe poseduju AMG poreklo, dok je ikoničnoj karoseriji kompanije dodat komplet trokrakih felni od 17 inča. Kada je ovaj unikatni unikat svih unikata kreiran, AMG je predstavljao osamdesete godine u najboljem mogućem svetlu, naravno.

Automobil je započeo svoj život sa dizel motorom pre nego što je njegov originalni vlasnik naručio puni šestolitarski AMG tretman za svoju ženu, kako je naveo njegov trenutni vlasnik Džonatan Hogman.

"Sve dok posedujete dovoljno cifara na kraju vašeg čeka, možemo obaviti posao", izjavio je Hogman. "Nije važno šta vi tražite od jednog automobila, jer ovaj poseduje sve. Ovo je takođe jedina verzija karavan automobila sa Hammer oznakom kreirana od strane kompanije AMG. U ono vreme je važila parola da, sve dok možete da platite, AMG će vaše snove pretvoriti u realnost."

Cena modela sa cifrom od preko 150.000 evra dovodi do ivice nerava, ali imajući u vidu da je ovo jedan od najređih automobla na svetu, onome ko ga bude kupio to neće predstavljati nikakav problem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group