Hvatanje strele u letu iz Škode u pokretu

Više slika

Više slika

Do sada smo imali priliku da vidimo neke veoma interesantne rekode koji uključuju automobile...

Međutim, ovo je nešto sasvim drugačije i novo.  Za svoju poslednju kaskadu, kompanija Škoda postavila je instruktora borilačkih veština, Markusa Hasa, u Octavia karavan model, spremnog da iskoči kroz šiber. Automobil ubrzava dok prolazi pokraj Olimpijskog strelca Lorence Baldaufe. Strelac je pustio svoju strelu kako bi sustigla automobl niže niz stazu, a momak koji iskače kroz šiber zadužen je za njeno hvatanje u letu.

Naravno, pošto je automobil potpuno salonski, fabrički i neizmenjen, ipak, za ovu kaskadu nije korišćen običan Octavia model. Zapravo, ovo je vrhunska varijanta linije Skoda Octavia Combi RS 245, pravi spavač i moćni karavan, koji možda izgleda kao taksi vozilo, ali  poseduje dosta dobre karakteristike. Dvolitarski turbo četvorocilindraš ovog automobila, razvija zdravih 242 ks i 370 Nm obrtnog momenta, koje šalje na sva četiri točka putem šestostepenog manualnog ili sedmostepenog automatskog menjača duplog kvačila,  dok mu je za ubrzanje do stotke potrebno svega 6,6 sekundi.

Možda je daleko lakše reći da je prethodna verzija pomenutog modela gotovo ista, samo sa nešto manje snage, obrnula Nirburgring za svega osam ipo minuta, što je ujedno obeležilo kao najbrži karavan, u vreme kada je izašla i ikada vrtela svoju dugačku karoseriju opasnim krivinama Nordschleife.

Ovo svakako ne možemo zvati poslednjim rekordom u tom pogledu, ali je dosledno svakog pomena, impresivno, pažljivo orkestrirano i verovatno Ginisom sertifikovano. Međutim, ova kaskada je nekako zadovoljavajuća i veoma interesantna za posmatranje, a to možete učiniti odmah u kratkom videu koji sledi ispod. Na kraju, on je kreiran upravo u te svrhe, ali nipošto nemojte pokušavati da kopirate bilo šta što na njemu vidite kod kuće, jer za hvatanje strele može biti zadužena vaša glava, a ne ruka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group