Ford GT i Lamborghini Aventador na 400 metara


Posmatrajući cifre performansi ovih modela, ovo bi trebalo da bude veoma interesantna trka dva superautomobila, koja ne mogu biti više različita, što shvatate tek onda kada krenete dubinski da ispitujete njihove performanse…

Ova dva neobična konkurenta u suštini usmerena su istoj bazi potrošača, ali im nude zaista sasvim drugačije elemente, gledajući snagu, performanse, ali i estetiku takođe.

Lamborghini Aventador model pokreće 6.5 litarski V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, koji izbacuje 690 konjskih snaga 690 Nm obrtnog momenta. Možemo se svi zajedno složiti da je ovo zverska pogonska jedinica, koja pomaže italijanskom egzotiku da iz stanja mirovanja do sto kilometara na čas ubrza za samo 2.9 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu kada se pritisne gas do daske, od čak 350 kilometara na čas.

U međuvremenu, Ford GT je sasvim drugačiji tip čudnovatog zverskog bića. Činjenica je da su oba ova modela superautomobili, kao i da su oba namenjena kupcima koji imaju poprilično duboke džepove, ali Ford GT pokreće 3.5 litarski EcoBoost V6 motor sa twin turbopunjačem, koji je dobar za 647 konjskih snaga i 745 Nm obrtnog momenta.

Pre nego što se odigrala sama trka, Ford GT je obeležio svoju teritoriju prešavši veoma brzo četvrt milje, sa podacima VBOX-a koji pokazuju da je on tu distancu pokrio za samo 10.89 sekundi, pri brzini od 212.9 kilometara na čas, dostigavši sto kilometara na čas za 3.11 sekundu, 160 kmh za 6.42 sekunde, pri čemu mu je samo 7.2 sekunde bilo potrebno da od sto kilometara na čas ubrza do 209 kmh.

Dakle, na pravoj liniji, Ford je otprilike podjednako brz kao i Lamborghini Aventador, ako brojimo ubrzanje do sto kilometara na čas. Posle toga se dešavaju raznorazne čudne stvari, koje možete otkriti samo ako pogledate video ispod teksta:

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group