Ford Fiesta zamalo uništila Ferrari 458 Italia


Dizajneri automobila provedu bezbroj sati i milijarde dolara kako bi svaki automobil učinili što bezbednijim…

Testiraju ih na razne načine i imitiraju sudare, otkrivaju njihove mrtve uglove i slično. Nažalost, bezbednosni sistemi koji su odogovorni za čuvanje života na gradskim ulicama i auto-putevima, ne mogu baš mnogo pomoći kada se radi o izbegavanju nesreće na trkačkim stazama, jer na njima vozači moraju biti sasvim koncentrisani i iskoristiti svu svoju veštinu kako bi preživeli i pobedili, i nikako ne smeju dopustiti automatizovanim sistemima da rade njihov deo posla.


Vozač ove Ford Fieste naučio je tu lekciju na teži način, kada je njegov sistem za nadgledanje mrtvog ugla jednostavno zakazao i nije ga obavestio da jedan vrhunski predator pokušava da ga pretekne na Nurburgringu.

Cela priča počinje tako što se Fiesta kreće polako i hvata desni deo trake, dopuštajući grupi vozila da je preteknu. Onda je vozač Fieste, kako se pretpostavlja, izgubio koncentraciju i nije čuo besno režanje Ferrari 458 Italia koji mu se brzo približavao.

Umesto da ga propusti da prođe, Fiesta ide pravo prema travnatoj površini na levoj strani trake. Vozač Fieste je isekao Ferrari 458 Italia i naterao i njega u travu. Nakon što je malo lelujao svojim repom, Ferrari se oporavio od ove skretnice, dok je Fiesta nastavila da se bori sa travnom, nevoljno priznajući da neko vreme treba da se kloni trkačke staze.


Na svu sreću, Ferrari nije imao veliko ubrzanje kada je sleteo sa staze, inače bi se ovaj događaj lako pretvorio u još jednu crnu tačku za superautomobile.

Ovakvi događaji su svakodnevna pojava i na gradskim ulicama, a ovo nam je samo još jedna opomena da tokom vožnje moramo uvek uzimati u obzir sve što se dešava oko nas, čak iako nismo profesionalni vozači. Pogledajte snimak i sami zaključite koliko je falilo da ova nesreća bude pogubna za vozače i njihove vrhunske automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group