Ford Fiesta ST čini čuda u rukama WRC vozača


Poslednja reklama kompanije Ford, za njen model Fiesta ST, uključuje WRC vozača i jedan od najvećih rudnika soli u Evropi...

U poslednjem dodatku Europe’s Greatest Driving Roads serije, Elfin Evans seo je za volan ST modela kako bi odradio nekoliko brzinskih krugova 400 metara u dubini zemlje, predstavljajući svetu zašta je sve ova nova verzija kompaktnog modela zapravo sposobna.

Najnovija reklama američkog brenda, nazvana je Undertrack i bilo je potrebno tri dana za njeno snimanje u jednom rudniku soli na tajnoj lokaciji. Profesionalnom reli vozaču nije bio problem da savlada sva proklizavanja i poskakivanja malog kompaktnog modela, koja su bila česta u ovom, prilično klizavom okruženju.

Novi Ford Fiesta ST model napaja trocilindrična turbo EcoBoost jedinica zapremine 1,5 litara, koja stvara 197 ks i 290 Nm obrtnog momenta na vrhuncu motornih rotacija. Novi motor takođe poseduje i sistem deaktivacije cilindara, koji mu omogućuje da radi na dva kada je pod nižim gasom.

Ford tvrdi da je novi model sposoban za srpint do stotke iz mesta u vremenu od 6,5 sekundi, što je za 0,4 brže od prethodne generacije ST200, razvijajući maksimalnu brzinu od 232 km/h. Svi kupci novih Fiesta modela mogu dodatno prilagoditi Quaife diferencijal ograničenog proklizavanja i sisteme startovanja, koji se nalaze zajedno sa ostalim dodacima na opcionoj listi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group