Ferrari F8 Tributo protiv McLaren 765LT modela na pravoj liniji

Ferrari F8 Tributo predstavlja veoma brz automobil, ali on ipak nije mogao da se nosi sa McLaren 765LT modelom na pravoj liniji...

Kako bi prikazali sve razlike između ova dva superautomobila, momci iz Hennessey Performance ekipe nedavno su na startu staze gde se održavaju trke ubrzanja postavili F8 Tributo i 765LT modele. Naravno, F8 Tributo nije direktan rival McLaren automobilu, ali sve dok neka moćnija mašina italijanskog proizvođača ne stigne na tržište, on ostaje najbliži suparnik britanskom čudovištu.

U prvoj trci, 765LT zahtevao je svega 9,5 sekundi kako bi prešao četiristo metara, pri prosečnoj brzini od 237,5 km/h. Radi poređenja, F8 Tributo je isto rastojanje prešao za 10,1 sekund, sa prosečnom brzinom od 224,5 km/h. Druga trka predstavila je gotovo iste rezultate.

Dovoljno je jednostavno pogledati specifikacije oba automobila kako bi se shvatilo zašto je 765LT model dosta brži. Iza veoma privlačne karoserije Ferrari automobila nalazi se V8 motor sa dva turbo punjenja i 3,9 litara zapremine, praćenih sa 710 ks i 770 Nm obrtnog momenta. Ova mašina uparena je menjačem duplog kvačila i sedam stepeni prenosa, koji svu snagu šalje na zadnje točkove, dok prelepi model italijanskog velikana teži 1.435 kg.

Sa druge strane, McLaren poseduje četvorolitarski V8 motor sa dva turbo punjanja i 755 ks, praćenih sa 800 Nm obrtnog momenta. Britanski konkurent takođe koristi sedmostepeni menjač duplog kvačila i pogon na zadnjoj osovini, teži manje od Ferrari modela i poseduje 1.339 kg. Štaviše, testovi na dinometru naglašavaju da 765LT zapravo proizvodi gotovo 900 ks na radilici.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group