Ferrari 812 GTS je savršen automobil ali je možda ipak previše za ulicu

Dani mašina velikih kapaciteta sa unutrašnjim sagorevanjem potpuno su odbrojani, što automobile kao što je Ferrari 812 GTS čini još specijalnijim...

GTS predstavlja kabriolet verziju 812 Superfast linije, a na prvi pogled ova varijanta deluje još bolje od svog blizanca tvrdog krova. Međutim, koliko je zapravo ovaj model dobar za vožnju? Tif Nedel predstavlja pravog čoveka koji nam može odgovoriti na ovo pitanje.

Nedugo nakon što je seo za volan italijanskog superautomobila, Nedel nije uspeo da se suzdrži i da ne pomene njegovu cenu. Pošto je ovo primerak kreiran isključivo za novinske testove, on je opremljen brojnim opcijama koje uključuju ugljenična vlakna po cifri ne manjoj od 22.000 funti, ali ovaj materijal ne radi ništa po pitanju poboljšavanja performansi automobila i tu je isključivo iz estetskih razloga.

Pored toga, ovaj test model poseduje dodatke vredne više od 40.000 funti, ali kako bismo bili potpuno iskreni, moramo istaći da svako ko poseduje novac da kupi potpuno novi 812 GTS, sigurno može dodati i nešto više kako bi dobio određene elegantne elemente.

Naravno, glavna zvezda 812 GTS superautomobila jeste njegov 6,5 litara veliki V12 motor unutrašnjeg sagorevanja. Ova brutalna mašina stvara 789 ks i zvuči kao predivna pesma, većim delom zahvaljujući činjenici da može da razvije 8.900 rotacija u minuti. Jedinica nudi izuzetan nivo performansi, toliko zavidan da je moguće uživati u crvenoj liniji obrtometra već u prvoj brzini, dok ćete u bilo kojoj sledećoj već prekoračiti dozvoljena ograničenja, kao što je i autor ovog testa sam istakao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group