Ferrari 430 Scuderia sa dva super punjenja i 766 ks

Neverovatno čudo modernog inženjeringa poznato kao Ferrari 430 Scuderia predstavlja duhovnog naslednika modela 360 Challenge Stradale i utro je put modelima kao što su 458 Speciale i 488 Pista...

Automobil je kreiran u vreme kada mu je direktni rival kompanije Lamborghini bio model Gallardo, a došao je kao poslednja reč tehnogolgije kompanije Ferrari. U poređenju sa F430 modelom na kome je baziran, Scuderia poseduje dodatnih 20 ks i 5 Nm obrtnog momenta više, za ukupnih 503 ks i 470 Nm obrtnog momenta.

Ovo neznatno pojačanje snage i ostali radovi koji su usledili tokom razvoja linije, spustili su ubrzanje do stotke za 0,4 sekunde u odnosu na F430 model, na 3,6 sekundi i podigli maksimalnu brzinu za 3 km/h, na 319 km/h.

Iako bi nešto više od 500 ks bilo sasvim dovoljno za uličnu upotrebu, ali i povremene izlaske na trkačku stazu tokom vikenda, model koji vidite ovde daleko je moćniji jer je modifikovan od strane kompanije Novitec i dobio je dva super punjača, ECU tjuniranje motora i ostale modifikacije koje su dovele moćni V8 do 766 ks.

Ovaj Scuderia model je navodno samo jedan od 8 primeraka koji su dobili identičan tretman, dok ovaj posebni model uključuje mat sive finiše i zatamnjena štop svetla. Sada, sa više snage od novog modela 488 Pista, on kreće u planine u nekoliko veoma zanimljivih pustolovina, u kojima možete sami uživati putem snimka koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group