F-Pace SVR sa 550 ks grmi jače od vulkana

Više slika

Više slika

Pre samo mesec dana, Jaguar je predstavio svoj novi F-Pace SVR model na njujorškom sajmu automobila...

Tada je britanski proizvođač predstavio jedan od svojih kampanjskih videa, ali nije bio ni prići ovome koji vam danas predstavljamo.

SVR postavlja petolitarske V8 modele sa superpunjenjem na tron prvih krosovera kompanije Jaguar. Nalik Range Rover Sport SVR liniji, ovi automobili poseduju 550 ks i 680+Nm obrtnog momenta. Međutim, Range Rover je veliki terenac sa tri reda sedišta, dok F-Pace poseduje daleko manji obim i kilažu, tako da dostiže stotku za zavidnih 4,1 sekund iz mesta, a nastavlja da ubrzava sve do 283 km/h.

Ovo je sasvim dovoljno kako bi model bio smešten rame uz rame sa Porsche Macan, pa čak GTS i Turbo sekcijama. Takođe, ovaj automobil dolazi kao rival linijama kao što su Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, Audi SQ5, BMW X3 M40i i Mercedes-AMG GLC63, ali i gotovo svim ostalim u njegovoj klasi, naravno.

Ovo je upravo jedna od onih mašina koje bismo izbrali za vožnju na, recimo, vulkanu, a upravo je to kompanija Jaguar uradila u svom poslednjem videu.

Zapravo, Britanci su izabrali dva modela, ne samo jedan, od kojih je prvi došao u crnom izdanju, dok je drugog krasila srebrna odora. Automobili su startovali sa suprotnih strana istog vulkanskog ostrva i ukrstili svoje puteve negde na užarenoj sredini. Za volanom su sedeli ljudi koji nisu štedeli ni jedan od modela, divljački ih vozivši uvojima i pravcima neobičnog terena.

Nota njihovog izduvnog sistema tera nas da zamislimo šta sve Jaguar Land Rover može sledeće uraditi sa svojim moćnim superčardžer motorom i da li će ga jaka konkurencija sestrinskih firmi možda zbaciti sa trona, zamenivši ga moćnijom verzijom. Posebno zbog toga što F-Pace SVR, bez ikakve sumnje, predstavlja sasvim novu vrstu divlje zveri iz ove porodice mačaka.

N.Đ.

Foto: CARICOS

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group