Džej Leno potvrđuje – Lotus Evora GT je najbolji automobil za vožnju

Proizvodnja Lotus Evora automobila biće zaključena tekuće godine, ali je Džej Leno imao priliku da testira 2020 Evora GT model namenjen posebno ovoj prilici...

Predstavljen sredinom 2019. godine, ovaj automobil kreiran je kako bi zamenio Evora 400 i Evora Sport 410 serije, a dolazi opremljen V6 motorom zapremine 3,5 litara. Iako je ovaj motor kreirala kompanija Toyota, Lotus je bio zadužen za njegovo unapređenje i ekstenzivno tjuniranje, u projektu koji mu sada omogućuje stvaranje masivnih 416 ks.

U ponudi nove linije nalaze se šestostepeni manualni i automatski menjači. Kada je opremljen mehaničkom transmisijom, kao što je bio slučaj sa modelom koji je Leno testirao, Evora GT razvija 430 Nm obrtnog momenta, dok je u pratnji automatika u mogućnosti da isporuči 450. Sa šestostepenim manualnim menjačem Evora GT može razviti stotku iz mesta za 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 308 km/h.

U svetu u kome sve veći broj sportskih i superautomobila proizvodi oko ili daleko više od 600 ks, Evora GT možda deluje kao nešto što se nalazi ispod crte, ali sa svojom relativno laganom konstrukcijom od 1.400 kg, ova mala zver tokom vožnje proizvodi više nego dovojno moći, dopamina i endorfina kako bi nabacila najširi mogući osmeh na lice svim ljubiteljima automobila.

Vezano za vožnju moramo napomenuti i upravljanje. Baš kao pravi Lotus, Evora GT model poseduje besprekoran i brilijantno dizajniran upravljački sistem, a sudeći prema Lenou, ova lutka je najbolji automobil za vožnju koji trenutno postoji na svetu. Šestostepeni manualni menjač takođe predstavlja pravi dijamant i jedna je od najboljih transmisija koju možemo pronaći na tržištu.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group