Dr. Volfgan Porše otkriva koji su njegovi omiljeni modeli

Nekoliko ljudi pristalo je da kaže koji su njima omiljeni modeli kompanije Porsche, a među njima je Dr. Volfgang, koji je otkrio svojih pet favorita iz lične kolekcije...

Volfgang, sin Ferija Poršea i brat originalnog dizajnera linije 911, sada se nalazi u svojstvu predsedavajućeg nadzornim odborom kompanije i kao što možemo pretpostaviti, poznaje Porsche modele veoma dobro.

Lična kolekcija ovog čoveka predstavlja dom za nekoliko retkih klasika, uključujući i Irish Green 1962 356 Carrera 2000 i 1952 356 America Roadster modele. Tu je prisutna i nešto modernija mašinerija, uključujući i 1993 911 Turbo S automobil.

Sa druge strane, kolekcija doktora Poršea, nije posvećena samo klasicima sa vazdušnim hlađenjem, jer on veruje da su poslednja izdanja automobila takođe jedna od boljih, verovatno misleći na Panamera Turbo S E-Hybrid.

„Moj otac bi gotovo sigurno želeo Panamera automobil, jer je jednom prilikom izavio da novi modeli uvek predstavljau najbolje. Ovo je bila moja tema takođe“, rekao je Dr. Porše. „Šta god da dodam svojoj staroj kolekciji automobila, moj otac bi me uvek pitao - zašto voziš stari automobil kada su novije verzije uvek bolje?“

Naravno da ni jedna Porsche kolekcija nije kompletna bez posedovanja nekog velikog i proslavljenog analognog modela, najboljeg svih vremena, kao na primer Carrera GT automobila. Ovo je zbog toga što, pomenuta linija predstavlja sve što je jednom pravom ljubitelju ovog proizvođača, ali i svim ostalim vozačima dovoljno - V10 motor unutrašnjeg sagorevanja, kreiran prvenstveno za trkačke staze, manualni menjač savršenog prenosa i šasiju koja je kreirana od strane bogova Štutgarta.

Cene, doduše, predstavljaju drugi pojam, ali svaka linija nemačkog proizvođača poseduje mogućnost da jednog dana postane vlasnik klasičnih primeraka, a svako ko poželi jedan, definitivno se neće ustručavati prilikom vađenja novčanika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group