Daniel Rikardo na proputovanju sa svojim Red Bull bolidom

Formula 1 automobili namenjeni su svetskim stazama, ali ponekada, ovi permanentno trkački modeli krivudaju gradskim ulicama...

Međutim, oni su uvek nešto bliži svojoj prepoznatljivoj nameni. Gotovo uvek, trebalo bi napomenuti, jer s vremena, na vreme, pojedini  F1 timovi, izvezu ove delikatne mašine visokih performansi sa trkačkih staza na otvorene drumove.

Slično kao što je to Red Bull Racing uradio u Americi. Jednostavno nazvan Road Trip USA, ovaj klip koji možete videti ispod teksta i fotografije u galeriji, prikazuju Daniela Rikarda u njegovom RB7 prilikom prolaska različitim destinacijama zapadnog dela Sjedinjenih Država.

Ovaj bolid Red Bull Racing tima, napajan Renault motorom, bio je i ostaje, jedan od najuspešnijih trkačkih automobila ikada razvijenih. Sa Sebastijanom Fetelom iza volana i Markom Veberom, kao krilnim čovekom, RB7 je osvojio obe, vozačku i konstruktorsku titulu 2011 Formula One World Championship sezone, ukupno skupivši 650 poena. Te godine, ovaj automobil osvojio je 12 od 19 gran pri trke, sa makar jednim modelom na podijumu u svim trkama sem jedne.

To je bio spektakularan automobil tih dana, ali nikako nismo sigurni da bi mogao da bude prvi izbor za dugoprugaški put, sirovog i skromnog komfora kakav jeste. Međutim, svakako nam je drago da je Daniel Rikardo to uradio, pa makar i u jednoj, ovoliko dobro organizovanoj reklamnoj kampanji. Njegov put počeo je u San Francisku, samom srcu Kalifornije i Silikonske Doline, pre nego što se uputio u Dolinu Spomenika, zaključivši svoje putovanje u Las Vegasu.

Popularni vozač je čak imao i nekoliko pit stopova, od kojih je jedan organizovan na sredini mosta, naravno, zatvorenog u te svrhe. Poznat po svojim medijski pokrivenim događajima, Red Bull je sve lepo snimio i režirao, tako da sada možemo uživati u jednom delu njihovog promotivnog videa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group