Da li Stinger GT može na crtu Mustang GT modelu


Za sada nismo sigurni da li bi Kia Stinger model zaista trebalo da se dokazuje na pravcu od 400 metara i uporedi svoje mogućnosti sa nekim veoma velikim imenima, kako bi dokazao da je pravi GT...

Međutim, ovako nešto ne može škoditi u bilo kom slučaju. Kada tražite suparnika korejskoj munji, V8 Ford Mustang GT ne mora baš da bude prva opcija, uprkos tome što deli sličan GT stil kao i Kia. Ipak, u pitanju je regularna trka jedan na jedan, tako da možemo pretpostaviti da će poslužiti svrsi.

Moćni Mustang poseduje masivni petolitarski V8 motor ispod svoje velike haube, dok Kia Stinger dolazi sa V6 jedinicom zapremine 3,3 litre i duplim turbo brizgaljkama. U Australiji, gde se ova neobična trka održala, Mustang GT je dobar za 410 ks i 530 Nm obrtnog momenta.

U međuvremenu, V6 motor korejskog automobila stvara 272 kW (365 ks) i 510 Nm obrtnog momenta, tako da, kao što sami možete videti, na papiru, razlika u snazi ova dva automobila nije tolika kao što ste možda u prvi mah mogli da pomislite.

Zapravo, ubrzanje do stotke iz mesta ova dva modela gotovo je identično, a dok Mustang zahteva 4,8 sekundi za ovaj sprint, Stinger ga izvršava za 4,9, tako da sve pored toga ostaje na potisku i ponašanju modela na asfaltu, brzini prilikom promena stepena prenosa, ali i ukupnog odnosa snage i težine ova dva automobila. Takođe vredi napomenuti da Mustang poseduje manualnu transmisiju, tako da možemo pod velikim znakom pitanja, postaviti ovu karakteristiku kao blagu manu i nazvati je nedostatkom.

Na kraju, možemo očekivati veoma ljutu borbu, sa ne toliko velikom razlikom između ova dva automobila na stazi dugoj 400 metara. Ne želimo da vam pokvarimo očekivanja ili određena uvrežena mišljenja koja možda u startu posedujete vezano za ova, naizgled različita modela, tako da možemo otkriti da jedino to da je pobednik pregazio ciljnu liniju za 12,83, a automobil koji ga je pratio za 13,32 sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group