Da li Ferrari poseduje najbrži automobil na pravcu?

Nedavno je kupcima izvršena isporuka Ferrari SF90 Stradale modela, a po svemu sudeći, ovo je najstartniji automobil na svetu i na pravoj liniji...

Potpuno zaintrigirana svime što ovaj hibrindi superautomobil italijanskog brenda može ponuditi, ekipa jednog youtube kanala uputila se u Portoriko kako bi ga testirla. Međutim, nešto čemu se niko nije nadao predstavlja činjenica da SF90 Stradale može ostaviti sve druge u prašini.

Kada je testiran na ulici, SF90 Stradale sa 986 ks uspeo je da ubrza do stotke iz mesta za svega 2,1 sekund, oboriviši usput rekord na 400 metara sa vremenom od 9,62 sekunde, u pokušaju koji je izvršen sa punim rezervoarom goriva.

Kako bismo imali bolju predstavu o svemu, moramo napomenuti da je trenutni kralj na pravoj liniji McLaren 765LT, model koji je prošle godine isti youtube tim testirao na ulicama Majamija i razvio rekordnih 2,6 sekundi u startu do sto, sa pređenih četristo metara u vremenskom rasponu od 9,88 sekundi, što samo znači da je novi model italijanskog proizvođača brži.

Prošlog meseca jutjuber je izašao sa svojim ličnim LT765 modelom na stazu i razvio stotku iz mesta za svega 2,1 sekund u trci ubrzanja, prevaljujući 400 metara za 9,33 sekunde, naglašavajući značaj prethodno pripremljene površine u njegovom uspehu. Ukoliko SF90 Stradale može da skine bilo šta sa ovog vremena na pravcu trkačke staze i u njenim kontrolisanim uslovima sa gotovo praznim rezervoarom, onda postoje realne šanse da će on i zvanično nadmašiti McLaren u svim poljima.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group