Cupra postaje samostalni brend


Kompanija Seat je poslednji u nizu proizvođača koji će lansirati svoj lični podbrend namenjen kreiranju modela performansi...

Specijalno odeljenje španskog brenda jednostavno će biti nazvano po legendarnoj liniji Cupra, a prvi modeli iz njegovog pogona mogu se očekvati na ženevskom sajmu automobila 2018. Geneva Motor Show, marta ove godine. Samostalna linija modela doći će zajedno sa novim logoom kompanije.

Pre toga, španski proizvođač automobila biće domaćin specijalnog internacionalnog medijskog događaja, koji će se održati 22. februara, tokom kog će obeležiti debi svog brenda, a svetska javnost, verovatno, po prvi put imati priliku da vidi nove modele.

„Cupra linija oduvek je predstavljala sinonim sportskih modela kompanije Seat. Sada je došlo vreme da dobije i svoju dušu, lični DNK i identitet, kako bi postala potpuno nova marka, koja će u daljoj budućnosti donositi sve ono što se od nje i očekuje“, izjavili su čelnici kompanije.

Jedini automobil koji je trenutrno brendiran pod okriljem Cupra familije jeste Leon, kompaktni model baziran na čuvenoj seriji Golf, čija je R linija zaslužna za njegov motor. R jedinica poseduje dvolitarski TSI agregat sa četiri cilindra matiran na 296 ks. Ograničena izdanja Leon Cupra R automobila, sa druge strane, poseduju 10 ks više.

U bliskoj budućnosti za brend Cupra očekuje se da izbaci i Asteca linije, ispod čijih bi se hauba najverovatnije mogli pronaći identični pogoni u različitim varijacijama, kao i kod njihovih kompaktnih blizanaca.

U nešto daljoj budućnosti, kupe/krosover/terenac predstavlja još jednog od potencijalnih kandidata za ulazak u Cupra porodicu, a njegova proizvodnja se, prema navodima, očekuje 2020. godine.

Jedino što nećemo moći da očekujemo jeste Seat Ibiza Cupra, iz razloga što kompanija veruje da ne postoji velika potražnja u segmentu sabkompakt „hot hatchback“ modela sa troje ili petoro vrata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group