CLS63 AMG budi nostalgiju sa V8 motorom


Određeni poznavaoci automobilske industrije veoma često sa uzdahom i obožavanjem evociraju uspomene na neka srećnija, lepša vremena...

Postojalo je vreme kada su AMG modeli i dalje koristili Mercedes-Benz manikir, odnosno, dok Daimler nije potpuno integrisao tjunera iz Afalterbaha u svoju liniju, što je još važnije, sve dok nemačka kompanija nije promenila proces imenovanja svojih modela. Tada, Mercedes je posedovao svoj CLS63 AMG kao vrhunsku varijantu kupe modela sa četvoro vrata.

U trećoj generaciji, CLS i AMG 63 modeli nikada nisu kreirani, jer su morali da naprave mesto za predstojeći AMG GT4. Umesto poznatog štiva, kupci su morali da se zadovolje sa 53 modelom koji poseduje 456 ks koje dolaze iz hibridizovanog trolitarskog šestocilindraša.

U međuvremenu, stare varijante CLS63 AMG automobila nastavljaju da daju sve od sebe, često se trkajući na različitim događajima i pod drugačijim okolnostima. Primer koji možete videti u snimku ispod ovekovečen je tokom jedne trke na pravcu održane u Nemačkoj, otkrivajući nam stvarnost motora iz neprevaziđene linije modela kompanije AMG i njegovu moć koja veoma lako automobil lansira duž staze.

Prema objašnjenju koje je stiglo sa ovim klipom, CLS model koji vidimo poseduje nekoliko zahvata na svom motoru - zamenjeni su mu filteri vazduha i dobio je novo ECU fino tjuniranje, zajedno sa izduvnom granom ispod šasije. Ovo je prema svemu sudeći, uspelo da istisne iz njegovog twin-turbo V8 modela zapremine 5,5 litara masivnih i veoma impresivnih 650 ks, odnosno, oko 100 konja više od regularne varijante, opremljene opcionim Performance paketom.

Sa ovom dodatnom snagom, automobil je u mogućnosti da dostigne 265 km/h, iz pokreta pri brzini od 50 km/h, i to nakon 1.000 metara, što se ispostavilo kao pravi izazov za neke od njegovih naslednika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group