Bugatti Chiron Pur Sport je zver za driftovanje

Linija u obliku slova C na profilu Bugatti modela je jedan od njegovih prepoznatljivih dizajnerskih elemenata koji ga razlikuju od rivalskih hiperautomobila uz kultnu rešetku u obliku potkovice.

Brend iz Molšajma je uzeo Chiron Pur Sport zlokobnog izgleda i izveo ga na otvoreni teren, gde je ispisao slovo C tragovima svojih guma, nakon dugog driftovanja.

Video počinje sa izgaranjem na četiri točka, dok Pur Sport pokušava da prizemlji svoju monstruoznu snagu. Nekoliko sekundi kasnije i dok putuje velikom brzinom, vozač okreće točkove i daje pun gas za impresivan manevar skretanja na sva četiri točka. Posle očaravajućeg usporenog snimka, snimak iz vazduha otkriva savršeno slovo C napravljeno od tragova guma na asfaltu.

Hiperautomobil je vozio Sven Bonhorst, vodeći Bugatti inženjer za razvoj i inženjer šasije, koji je iskoristio svoje iskustvo za kreiranje ovog skupog crteža. Njegova kaskada se odvijala na zatvorenoj stazi bez ikakvih prepreka, koja je izgledala idealno za sigurno driftovanje.

Posle driftovanja, vozač je rekao: „Upravljivost pogona na sve točkove Chiron Pur Sport je izvanredna. Vi, vozač, odlučujete da li želite da prokliznete zadnju osovinu da bi se automobil okrenuo ili želite da je stabilizujete sa većim proklizavanjem napred, isključivo balansiranjem pomoću gasa. Takođe možete navesti sva četiri točka da se okreću odjednom – baš kako želite! To je ono što ja zovem automobilom napravljenim za vozače.”

Bugatti koji driftuje je prizor koji definitivno treba videti, a ujedno je i prilično skup. Pur Sport ne pravi pitanje kada se radi o uništavanju njegovih dragocenih Michelin Pilot Sport Cup 2R guma koje su kreirane specijalno za ovaj model. Podsećanja radi, Pur Sport je predstavljen 2020. godine kao varijanta Chiron modela usmerena na stazu. 8,0-litarski V16 motor sa četvorostrukim turbo punjenjem proizvodi 1.479 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta – baš kao i kod običnog Chiron modela – ali su podešavanje šasije i aerodinamika poboljšani radi boljeg upravljanja, manje težine i veće sile pritiska.

Bugatti C linija je prisutna u brojnim modelima koji datiraju iz 20-ih. U Chiron modelu je postala prilično istaknuta karakteristika, zatvarajući kabinu sa dva sedišta od A-stuba pa sve do velikih bočnih usisnika. Ukrasna traka koja se koristi za bočnu liniju je dugačka 2,8 m (110,2 inča) i napravljena je od jedinstvene legure aluminijuma.

Video „Drifting The C“ je podeljen na internetu dok je proizvodnja Chiron Pur Sport dostigla polovinu svog ciklusa, a 30 od 60 primeraka je isporučeno njihovim vlasnicima. Fabrika u Molšajmu će uskoro završiti proizvodnju modela Chiron, pošto je već proizvela 400 od 500 jedinica, dok se spremamo za sledeće poglavlje u istoriji Bugatti brenda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group