Borba četiri neprikosnovena BMW modela

Bavarski brend nudi M3 varijante svojih linija već tri decenije unazad, a uprkos značajnim značajnim međugeneracijiskim promenama, ovi modeli su uvek bili odlično prihvaćeni, osim E36 varijante i ne baš toliko, od strane vozača, koji su uživali u njihovim performansama...

Rezultat neverovatne trke ubrzanja kada se ovi modeli postave na istoj liniji, veoma je lako pretpostaviti, jer je kompanija BMW osigurala da svaka generacija bude značajno brža od one koju menja. S toga, ne predstavlja nikakvo iznenađenje to što je E30 završio poslednji, dok je F80 CS model predstavljao pobednika, praćen E90 GTS i E46 CSL automobilima u obe trke.

Četvorocilindrični motor u originalnom M3 automobilu, ustupio je mesto većoj jedinici sa šest cilindara u ravni tokom životnog ciklusa dve generacije koje su usledile, dok se E90 prebacio na V8 mašine, pre nego što je BMW odlučio da se ipak vrati na modele motora sa šest cilindara u ravni koje danas vcidimo u liniji F80, uz pomoć dva turbo punjenja.

Međutim, M3 je oduvek bio daleko više od običnih performansi na pravoj liniji. Ovaj automobil se uglavnom zasniva na zabavnoj vožnji i neverovatnom upravljanju, a ne možemo da ne osetimo toplinu oko srca kada čujemo V8 mašinu modela E90 u punom gasu, kao i E46 CSL model sa ljutitim zvukom njegovih šest cilindara u ravni. Kombinovani sa neverovatno kvalitetnim i posebnim šasijskim postavkama, ove dve generacije ključnih M3 modela svakako stoje visoko kotirane na svin ličnim listama pravih poznavalaca automobila, uprkos tome što su nešto sporije na pravoj liniji.

Ukoliko bismo imali priliku da biramo, verovatno bismo se odlučili za E46 CSL model ili možda E90 GTS varijantu sa brutalnim V8 motorom, ali ovaj izbor nikako nije lak. Sada, kada se podvuče linija, ostaje da dobro razmotrimo šta bismo voleli ispred svoje kuće, zgrade ili u garaži i uživamo u snimku koji sledi i koji itekako vredi pogledati iako je rezultat trke poznat još od početka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group