BMW M3 i Giulia QV žele da raščiste račune jednom za svagda


Deluje da najnoviji model Alfa Giulia QV može da se nosi sa gotovo svim što mu se nađe na putu, velikom odlučnošću i opakim stavom.

Ovaj automobil svakako poseduje ugao performansi pokriven, zahvaljujući svom V6 turbo, 2,9 litara velikom motoru, tjuniranom od strane inžinjera sa Ferrari poleđem. On proizvodi 510 ks i 600 Nm obrtnog momenta, što mu je dovoljno za ubrzanje do stotke za svega 3,9 sekundi.

Sa druge strane, BMW M3 poseduje „samo“ 425 ks i 550 Nm obrtnog momenta, a potrebno mu je 4,1 sekund kako bi finiširao sprint do sto iz mesta, ukoliko se vlasnici opredele za sedmostepenu DCT transmisiju, jer manualni zahteva 4,3 sekunde za isti zadatak.

Ova modela koja vidite nalaze se u fabričkom stanju i trkaće se kako iz mesta, tako i kotrljajućeg starta, a dodatno možemo zaključiti da konačni rezultat neće ostaviti puno toga mašti.

Prirodno, performanse na pravoj liniji nisu jedina stvar koja se uzima u obzir kada se radi o premijum sportskim limuzinama, tu su upravljanje i kvalitet, takođe u igri, a ove stavke svakako ne mogu biti zanemarene. Iako su brojevi na papiru veoma lepi, šta se zapravo dogodi kada ova dva modela stanu rame uz rame na trkačkoj stazi? Odgovor ćete pronaći na snimku koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group