Audi RS4 na dino testu pokazuje veću snagu od navedene

Danas, svakom kupcu automobila nije potrebno previše traganja u slučaju kada želi super karavan visokih performansi...

Zapravo, samo kompanija Audi uvek želi da vam proda, ne jedan, već dva karavana u svojim linijama RS4 i RS6. Prvopomenuti model poseduje V6 motor zapremine 2,9 litara, sa duplim turbo punjenjem, dobar za 444 ks i 600 Nm obrtnog momenta.

Nemački proizvođač automobila tvrdi da njihov superkaravan može da razvije stotku iz mesta za 4,1 sekund i maksimalnu brzinu od 280 km/h, ukoliko želite da štiklirate sve njegove segmente i uklonite elektronski limitiranu blokadu koja u fabričkom izdanju dozvoljava brzinu od 250 km/h.

To su veoma lepe i impresivne cifre performansi, posebno one vezane za vreme ubrzanja do stotke iz mesta, koje je gotovo za pola sekunde manje od prethodne generacije ovog automobila i pun sekund kraće od modela sa motorom unutrašnjeg sagorevanja, smeštenog u modelima pretprošle generacije.

Možemo se raspravljati oko toga da, u poređenju sa direktnim naslednikom, novi RS4 model poseduje bolje vreme ubrzanja zbog toga što je lakši za 80 kilograma i kraćeg stepena prenosa, a iako ovo može biti istina, takođe predstavlja ništa više do obične priče.

Ovaj posebni RS4 nedavno je otišao na dugoročni test organizovan od strane Carwow publikacije, a pošto su njeni novinari bili oduševljeni performansama modela, odlučili su da ga podvrgnu dino merenjima. Ono što su na kraju saznali, jeste da ovaj automobil zapravo, poseduje više snage nego što kompanija tvrdi.

U prvoj turi testiranja, automobil je izbacio 456,2 ks, dok je za njima, u drugm testu, usledio daleko impresivniji rezultat od 460,2 ks. Ovo je velika razlika od onoga što nemački Audi tvrdi, odnosno, maksimalnih 444 ks.

Sada, nemamo nikakvog osnova da optužimo Audi za prevaru, posebno zbog toga što posebni automboili mogu varirati u zvaničnim brojkama pomalo, a ova razlika od 4% nije ni po čemu posebna. Pored toga, ovo znači da RS4 karavan dolazi sa većom snagom od navedene, što svakako nije razloga za bilo kakve žalbe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group