Audi RS3 Sportbacks napada R8 - Aventador - Panamera - GT-R i AMG modele


Originalni R8 model izaziva pravu senzaciju, iz razloga što predstavlja pravi superautomobil, koji deli veliku većinu svojih komponenti sa Lamborghini Gallardo modelom, ali za razliku od poslednjepomenutog, nemački automobil može biti korišćen svakodnevno...

S toga, ovaj kompakt verovatno ne može da se meri sa modelom na kome je baziran? Zavisi. Ukoliko govorimo o RS3 Sportback modelu kompanije Audi, stvari nisu baš toliko proste. Zapravo, ovaj redizajnirani kompakt poseduje dosta poboljšanja i više snage iz njegovog 2,5 litara velikog motora koji deli sa TT RS i RS3 Sedan linijama, dobar za 395 ks i 480 Nm obrtnog momenta.

Sva ova snaga kanalisana je permanentno na sva četiri točka, putem sedmostepenog automatskog menjača duplog kvačila. Od nule do stotke iz mesta ubrzava za samo 4,1 sekundu, dok fabrička varijanta trenutnog Sportback modela RS3 može da razvije 250 km/h, odnosno 280 km/h, kada je elektronska limitacija brzine uklonjena.

Što se tiče prve generacije R8 modela, ona dolazi sa V8 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i 4,2 litra zapremine, dobrim za 414 ks i 430 Nm obrtnog momenta, dok je 5,2 litra veliki V10 agregat nešto kasnije dodat liniji. Za drugu generaciju, V8 je izbačen iz postavke, dok je nemački superautomobil jedino nuđen sa V10 jedinicom baziranom na modelu koji možemo videti u Gallardo automobilu.

Sa druge strane, ovo ipak ne donosi konačan odgovor na pitanje koji je model brži na stazi, regularni R8 ili tjunirana varijanta sa 450 ks RS3 modela. Video koji sledi u suštini bazira svoje postojanje na tome, jer prikazuje ova dva automobila u međsobnoj borbi za porodični status, a kao dodatni bonus, stavlja ih na crtu protiv nekih veoma moćnih mašina, uključujući Lamborghini Aventador, Porsche Panamera, Nissan GT-R i nekoliko AMG jedinica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group