812 Superfast lagano do 300 na autobanu

V12 Ferrari modeli postali su nezadrživi poslednjih nekoliko godina, transformišući se iz jednog luksuznog GT modela u transatlantske krstareće projektile, koji mogu da vam podignu kosu na glavi jednostavnim i blagim pritiskom na papučicu gasa...

Postoji mnogo toga neverovatnog što okružuje moćni 812 Superfast. U gotovo svakom drugom automobilu, ime Superfast, bilo bi previše otrcano, ali ne i u ovom slučaju, poslednjeg i najvećeg kompanije Ferrari.

V12 motor zapremine 6,5 litara, sa unutrašnjim sagorevanjem, predstavlja glavnu zvezdu ovde. Ova mašina može da zavrti do 8.900 rpm, što je neverovatna cifra imajući u vidu njenu veličinu i broj cilindara, ali ovde se ludilo ne završava. Zahvaljujući njegovom sistemu ubrizgavanja visokog pritiska, poslednja i najveća verzija Ferrari V12 motora, proizvodi neverovatnih 789 ks.

Ovo umetničko delo savremenog inženjeringa opremljeno je munjevito brzom transmisijom duplog kvačila, koje pruža kraći hod čak i od F12berlinetta modela koji je zamenio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group