2019 Corvette ZR1 stiže do stotke za 2,85 sekundi

Više slika

Više slika

Zahvaljujući moćnom LT5 V8 motoru sa superpunjenjem i 6,2 litra zapremine, dobrim za 755 ks i 970 Nm obrtnog momenta, novi 2019 Chevrolet Corvette ZR1 model brz je kao metak...

Zapravo, ovaj model je toliko brz, da bez ikakvih problema može da ostavi Ford GT iza sebe i postavi rekord kruga za proizvodne modele na stazi Virginia International Raceway.

Međutim, ostaje pitanje, da li je novi i potentni ZR1 moćan na pravoj liniji koliko to njegove cifre performansi sugerišu?

Trenutno, kompanija Chevrolet zvanično ostaje nema po pitanju vremena ubrzanja svog ZR1 automobila, ali jedan od izvora blizak ovom brendu, doneo je insajdersku informaciju, dobijenu direktno od proizvodnog menadžera Corvette ogranka, Harlana Čarlsa, koja govori o tome da ubrzanje do stotke iz mesta, zapravo iznosi okruglo 2,85 sekundi. Vesti su donele i informaciju o tome da novi model dostiže 160 km/h za šest, a 400 metara iz mrtvog starta prelazi za 10,6 sekundi, pri prosečnoj brzini od 215 km/h.

Ove cifre su potpuno zadivljujuće na sebi svojstven način, ali ne predstavljaju preterano poboljšanje naspram C7 generacije Z06 modela. U pravim uslovima, za 650 ks dobar Z06 razvija stotku iz mesta za  2,95 sekundi i prelazi 400 metara za 10,95. Sa tri godine koje razdvajaju ova dva modela, jasno je da su inžinjeri brenda Corvette učinili sve što je bilo u njihovoj moći po pitanju performansi modela Corvette na pravoj liniji, makar kada se radi o linijama koje motor poseduju sa prednje strane.

Kada posmatramo van Corvette opsega, ubrzanje ZR1 modela uglavnom se nalazi u ravni sa svim mnogo skupljim evropskim rivalima, uključujući i Lamborghini Aventador S modele. Kada se radi o pravoj liniji i četristo metara, jasno je da Corvette ne može da se meri sa McLaren 720S linijom, koja ovaj zadatak završava za 9,7 sekundi.

Ukoliko nas pitate, ovo su samo detalji koji ne čine veliku razliku, ali jedno ostaje sigurno, Corvette je surovo moćan i prelep automobil na sebi svojstven način i to će definitivno ostati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group