2018 Honda Civic Type R na testiranju

Novi model je primećen na ulicama tržišta koje nije dobilo 2015 Hondu Civic Type R, ali će uskoro dobiti model nove generacije koji će biti lansiran naredne godine...

 

Model je za sada predstavljen samo u prototip varijanti, a test vozilo koje je primećeno na ulicama Kalifornije pored sedišta Honde za Ameriku je bez kamuflaže. 

Kao i kod prethodnog Type R modela, nova verzija je dobila agresivan stil koji čak i Ford Focus RS čini pitomim. Naravno, takođe će podeliti mišljenja javnosti. 

Osim uzgleda, Honda je odlučna i da Civic Type postane automobil sa prednjim pogonom koji ima najbolje upravljanje na tržištu. Snaga tek treba da bude potvrđena, ali 2.0 VTEC motor bi trebao da da oko 340ks, a biće povezan na šestostepeni manuelni prenos. 

Ford Focus RS polako prelazi sa prednjeg pogona na pogon na sva četiri točka, ali japanska marka ostaje verna slanju snage na prednju osovinu. Da li će se ova taktika isplatiti, videćemo vremenom.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group