2017 Acura NSX - 400 metara za 11 sekundi


Za razliku od Tesla Model S, Challenger Hellcat ili McLaren 720S, mi do sada nismo imali priliku da vidimo 2017. Acura NSX automobil u sprintu na 400 metara...

Neko može reći da je glavni razlog ovoga što pomenuti automobil ne poseduje monstruoznu količinu snage, već razumnih 581 ks i 683 Nm obrtnog momenta na raspolaganju. Razumnih u poređenju sa modernim superautomobilima, naravno.

Sa druge strane, ovaj model je taokođe poznat i kao ubica automobila Lamborghini Aventador i Nissan GT-R na pravoj liniji, tako da možemo zaključiti da je NSX sve, samo ne spor. Daleko od toga.

U ovom posebnom slučaju, mi se susrećemo sa gotovo fabričkom varijantom opremljeno jedino dodatnim izduvnim sistemom marke Fabspeed, koji definitivno naglašava svoje prisustvo neverovatnim i nešto agresivnijim zvukom nego obično.

Od starta nam je poznato da NSX može dostići stotku iz mesta za oko tri sekunde, međutim, ukoliko ovaj model držite pod gasom nešto duže, može prevaliti 400 metara za nešto više od 11 sekundi, pri prosečnoj brzini od čega dostiže 200 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group