Zver i 25 godina kasnije

Otkriven je pre 25 godina na sajmu u Ženevi, model W201 Mercedes 190 E Evolution II je postao legenda...

 

Bio je mart 1991. kada je legenda rođena. U pitanju je savršen primer automobila koji ne samo da bismo voleli da posedujemo i danas, već bi većina nas par minuta u ovom automobilu i mogućnost da ga provozamo, značila više nego isto iskustvo u bilo kojem novijem modelu. 

Ako mislite da ovaj automobil izgleda suviše agresivno da bi u pitanju bila samo promena eksterijera, bili biste u pravu. Evo II je doalzio sa novo razvijenim 2.5 motorom koji je nasleđen iz 190E 2.5 16 Evolution, a snaga je povećana sa 195ks na 235ks.

Mogao je da dostigne maksimalnu brzinu od 250km/h, a ubrazavao je od 0 do 100km/h za 7,1 sekundu, što je u ono vreme bio izvanredan rezultat za ovu vrstu automobila, a ovaj rezultat nije bio daleko od onog koji su dostizali superautomobili tog vremena. 

Na stazi, Evo II je osvajao DTM bez problema. Dolazio je sa 373ks u vreme kada je AMG preuzimao proces spreamanja vozila za trke. Da bi uštedeli na težini, AMG je koristio laganu plastiku za haubu, spojlere i druge delove. 

Ovo vozilo je iz vremena kada je Mercedes pravio automobile koji su se činili kao da će trajati zauvek, a po voznim sposobnostima i snazi nisu mnogo zaostajali u odnosu na današnje modele. Uživajte.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group