Zaboravite Black Series predstavljamo vam CLK DTM kabrio

Više slika

Više slika

Ukoliko ste smatrali da Black Series predstavlja najokoreliju verziju standardnog proizvodnog Mercedes - putničkog automobila - razmislite ponovo i dobro pogledajte ovaj CLK DTM AMG...

U suštini, kao ulično legalna verzija trkačkog automobila kompanije Mercedes, koji ujedno popunjava visokokonkurentnu Touring seriju ove zemlje, CLK DTM je veorvatno najsurovija i najelegantnija mašina ove linije, homologacioni specijal koji deli nešto više sa putničkim CLK osim samo imena i jasne porodične sličnosti.

Jednostavno možemo uporediti opšte specifikacije za početak. CLK63 AMG Black Series automobil poseduje V8 jedinicu zapremine 6,2 litra koja proizvodi 500 ks okruglo. C63 AMG Black Series Coupe model koji ga je pratio u suštini zauzima novo mesto i koristi četvorolitarski twin-turbo V8 motor dobar za oko 503 ks. Međutim, DTM edicija koristi V8 jedinicu sa superpunjenjem i zapreminom od 5,4 litra koja razvija 582 ks.

Kao rezultat, poslednjepometi dostiže stotku za samo 3,8 sekundi i poseduje maksimalnu brzinu od 320 ks. Pre oko jedne decenije, još uvek niste mogli da pronađete još jednu verziju CLK ili C-Class modela, sa izuzetkom GTR linije, koja je imala ove specifikacije. Drugim rečima, CLK DTM je itekako bio ekskluzivan automobil, zapravo, AMG je kreirao svega 100 kupe jedinica 2004. godine, a njih je pratolo još 80 kabrioleta dve godine kasnije.

Sada se jedna kabrio varijanta CLK DTM linije pojavila na prodaju u Saudijskoj Arabiji i definitivno je privukla pažnju svetske javnosti. Iako diler nije objavio cenu modela, možemo reći da je poslednji koji je prodat na aukcijskom bolku kompanije RM Sotheby's u Londonu prošlog septembra i promenio vlasnika za oko 300.000 funti, ali ne naglašeno da nije uspeo da dostigne svoju procenjenu cenu koja je bila nešto viša.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group