X2 sDrive20i M Sport izgleda savršeno u plavoj boji

Više slika

Više slika

Nemački proizođač automobila BMW, do sada je kreirao dosta krosover modela sportskog izgleda, a njihova evolucija trajala je tokom prethodnih nekoliko decenija, od kada je prva X5 varijanta ugledala svetlost dana...

Međutim, izuzev M linije, retko smo imali priliku da vidimo sportski tip automobila kao što je ovaj. Ovo je novi X2 sa sDrive20i specifikacijama, finiširan Misano Blue metalik bojom i opremljen krucijalnim M Sport paketom.

Ova varijanta nije ponuđena na određenim tržištima, na kojima uglavnom xDrive28i dolazi sa jednom linijom motornih specifikacija, ali u Evropi, ali i pojedinim tržitima, kao što je Bliski Istok, 20i model pakuje identičan dvolitarski turbo četvorocilindraš koji isporučuje 187 ks.

sDrive dodatak posebnog izdanja predstavljenog u Abu Dabiju, označava da automobil poseduje prednju vuču, što je možda za kompaniju BMW bilo nezamislivo pre nekoliko godina, ali je ubrzo postalo norma za najmanje modele ovog proizvođača.

Jedina stvar koja zaista razdvaja ovaj X2 od svih standarnih modela koje možemo videti na ulicama, jeste njegova M Sport oprema, koja kao i manji motor ispod haube nije u ponudi na pojedinim tržištima, na kojima postoji mogućnost kupovine jedino M Sport X Design automobila.

Iako je nešto skromniji po pitanju snage, ovaj model nikako ne deluje ništa manje interesantan, posebno na vizuelnom nivou. Kada uzmemo u obzir da X2 nižih specifikacija može izgledati ovoliko agresivno, ostaje nam samo da zamislimo kako bi izgledao u M Performance paketu ili sa punim M specifikacijama, odnosno, opremom koja bi mogla da ga svrsta u tu grupu.

Na svu sreću, prema poslednjim informacijama, deluje da bavarski proizvođač poseduje baš jedan takav model u planu, automobil koji će biti nazvan X2 M35i i posedovaće motor sa 300 ks. Kada ova linija stigne na tržište, deluje da će Audi RS Q3 i Mercedes-AMG GLA45 konačno dobiti pravog suparnika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group