Wimmer C63 S AMG

Više slika

Više slika

Karavani su odavno evoluirali od praktičnih vozila za prenos tereta i ljudi u nešto drugo...

 

Pre 10 godina, mnogi su predviđali da će borba snagom motora da napravi minivanove monstruozne snage, kao i karavane i ostale tipove automobila. I bili su u pravu. I dalje nema mnogo jakih minivanova, osim Brabusa koji nudi neke modele, ali karavani polako povećavaju snagu, pa i prestižu neke od sedana u procesu. Audijeva aktuelna generacija RS6 sa 4.0 twin turbo V8 motorom i 570ks je jedan od primera. 

Automobil o kojem pričamo je C63 S AMG sa 503ks iz twin turbo 4.0 V8 motorom, ali je to snaga koja nije bila dovoljna, pa je Wimmer Rennesporttechnik odlučio da ga malo ojača kako bi se bolje nosio sa modernim konkurentima. Nemačka tuning kuća je iz ovog motora izvukla čak 129ks dodatno, samo kroz optimizaciju software-a i sportkim izduvnim sistemom. 

Mercedes bi bio idealan sa tom snagom u fabričkom obliku, ali AMG body kit i 19oinčne felne koje pokazuju ogromne AMG kočnice otkrivaju šta se krije pod haubom. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group