Vremešni vlasnik odlučio da otera svoj modifikovani GT-R preko 322 km/h

Glavna stvar prilikom posedovanja izuzetno moćnog automobila, koji je uvek brži od svih prosečnih modela, jeste mogućnost suzdržavanja...

Ovo ne znači međutim, da ljudi sa teško modifikovanim automobilima ne mogu da ih koriste do maksimuma njihovih mogućnosti. Ponekada to zahteva dosta vremena. Beri Bigvud je ponosni vlasnik Nissan GT-R modela iz 2012. godine, za koga nije želeo da ostane u fabričkom stanju. Stoga, ovaj čovek je poslao svoj model u Veliku Britaniju iz svog doma u Južnoj Africi, kako bi dobio ekstenzivne modifikacije tokom 2015. godine.

Zahvaljujući novoj radilici, klipnjačama i klipovima, V6 mašina ovog automobila sada poseduje 4,1 litar zapremine, za razliku od standardnih 3,8. Opruge ventila takođe su promenjene kako bi omogućile bezbedno dostizanje 8.000 rpm, dok su turbo-punjači zamenjeni i sada ovaj model radi na metan. Sve ovo znači da, prema Bigvudovim procenama, njegov agregat sada stvara oko 1.200 ks.

Kako bi se sa ovom dodatnom snagom izašlo na kraj, transmisija automobila takođe je prošla niz opsežnih modifikacija. Menjač sada poseduje ravne zube na zupčanicima brzina i glavnu i sekundarnu osovinu, za koji tvrdi da može da izdrži do 2.000 ks.

Bigvud je izjavio da je njegov automobil prvi deo modifikacija dobio u Engleskoj, ali je posle podvrgnut drugoj seriji tjuniranja. Nije jasno šta se tačno i kada dogodilo, ali kada je već bio u Engleskoj, ovaj automobil je finiširao trku na pravcu od četristo metara za nešto manje od deset sekundi.

Ovo je bilo dovoljno da pobedi Bugatti u trci, što je donelo neopisivo zadovoljsvo Bigvudu. Štaviše, on tvrdi da je njegov ljubimac sada još brži. Svu tu brzinu doduše, on nije imao priliku da iskusi u punom sjaju. „Ja se ne trkam svojim modelom“, objasnio je Bigvud. „Ali povremeno volim da izvodim nevaljale stvari“.

Bigvud je ove godine ipak odlučio da je pravo vreme za nešto drugo sa njegovim GT-R modelom. On je sa njim prešao nešto više od osamsto kilometara kako bi stigao do Upington aerodroma, koji poseduje pistu dugačku gotovo pet kilometara i ponekada dozvoljava ljudima da voze svoje automobile po njoj. Stoga je ovaj čovek u godinama ipak odlučio da štiklira još jednu stavku na svojoj listi želja i provoza svoju brutalnu mašinu brzinom većom od 322 kilometra na sat.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group