Volvo V40 T5 HPC by Heico Sportiv

Službeni Volvov tjuner automobila Heico Sportiv dovršio je projekat sportskog gradskog mališana sa kojim smo se upoznali pre desetak dana i to preko jedne jedine službene skice. Iako etiketiran kao koncept, Heico Sportiv u proizvodnom primerku stići će na Frankfurtski sajam.

Najsnažniji Volvo V40 ikad donosi preko 350 KS i 510 Nm obrtnog momenta, što bi trebalo da bude dovoljno za sprint do stotke u 5.6 s i maksimalnih 265 km/h…

Davno su prošla vremena kad je Heico Sportiv kupcima mogao da ponudi tek neki od elemenata kojima se dalje naglašavao izgled njegovih automobila. Heico sada i sam sređuje kompletnih vozila, a poslednje takvo je studija V40 T5 HPC koju je nemački tjuner u potpunosti otkrio danas. Sama skraćenica koju je Volvo stavio u naziv ove studije govori o automobilu odličnih performansi čija snaga prelazi 350 KS.

Kao podloga za ovaj posebni primerak poslužio je V40 Cross Country, čiji je 2.5-litarski T5 motor osnažen na 350 konja. U kombinaciji sa doteranim 4×4 pogonom, direktnijim upravljanjem, novim izduvom i jačom turbinom, on ovom automobilu donosi pomenutih 350 KS popraćenih sa 510 Nm obrtnog momenta. Uz više snage, Heico Sportiv dobio je i za 30 mm niže sportsko vešanje, bolji kočioni sistem sa većim diskovima i nove 19-inčne aluminijumske naplatke obučene u 235/35R19 ContiForceContact cup pneumatike.

Svoje sportske karakteristike Volvo V40 T5 HPC odražava i u svojoj unutrašnjosti koja je dobila nova Recaro kožna sedišta i Alcantarom ukrašen ostatak putničke kabine, Kao završni detalj tu su kontrastni prošivi u zelenoj boji, istoj onoj koju je Heico Sportiv izabrao za lakiranje automobila. Poštp su sve izmene odrađene na Volvu V40 T5 HPC u skladu sa aktuelnim propisima, za očekivati je da će nemački tjuner uskoro krenuti sa prodajom posebne serije automobila, s kojim Heico cilja na AMG varijantu nove A klase.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group