Vojni Hummer H1 postaje ljuta trkačka mašina sa 800 ks

Više slika

Više slika

Ukoliko želite trkački automobil koji potpuno prolazi ispod radara, kupićete nešto „jeftiniji“ Lotus...

Međutim, ukoliko želite nešto za čim će se više glava okrenuti nego za Ferrarijem, onda je projekat tjuniranja vojnog modela, kao što je Hummer, verovatno nešto najluđe što možete da uradite.

Upravo tako, neko je došao na ideju da popularni Hummer H1 model pretvori u trkački automobil, dok ove fotografije to i dokazuju. Iako bi nešto pristupačniji Lotus definitivno bio brzi oko trkačke staze, veoma je teško ne primetiti ovakve igračke koje jednostavno zahtevaju našu pažnju.

Ovaj Hummer je originalno kreiran davne 1987. godine, a od tada do danas prevalio je veliki put, na čijem kraju stoji LBZ Duramax motor zapremine 6,6 litara, redizajniran od strane brenda Mil-Spec kako bi razvio možnih 800 ks i brutalnih 2033 Nm obtrtnog momenta. Ovakve cifre predstavljaju nešto što možemo očekivati od najboljeg evropskog egzotika, ali nikako od 31 godinu starog Hummer modela.

Kako bi svu ovu snagu prenela na zemlju, ova neverovatna mašina poseduje Stage 5 Allison 1000 transmisiju. Štaviše, celokupna geometrija vešanja izmenjena je kako bi omogućila ovom prilično glomaznom modelu upotrebu na trkačkoj stazi, a uključuje i opremu koja spušta Hummer sedam inča bliže tlu.

Ostale trkački orijentisane modifikacije kreirane na ovom vozilu uključuju kočiona klešta sa šest klipova kompanije Wilwood, sa ventilacijom i posebnim rotorima. Pirelli P Zero gume osiguravaju da ovaj Hummer ne okrene svoje točkove u mestu pri najmanjem pritisku gasa.

Radi kompletiranja ovog neverovatnog tuning projekta, kompanija Mil-Spec opremila je model ARB diferencijalom vazdušnog zaključavanja, rol barom, Sparco trkačkim sedištima, Momo trkačkim upravljačem i dugmetom za gašenje pogonskog sklopa. Tjuner je mogao da doda nešto više aerodinamičnih komponenti karoseriji, ali je ipak odlučio da to ne čini, ostavljajući ovaj H1 u njegovom prepoznatljivom kockastom izgledu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group