Vizija budućnosti kompanije McLaren izgleda savršeno

Tjuner egzotičnih automobila iz Majamija, 1016 Industries, predstavlja ‘000’ McLaren 720S – prvi automobil koji je uspešno integrisao eksterijer od izloženog karbona i 3D štampane delove u jednom sasvim funkcionalnom dizajnu…

Funkcionalni 3D štampani delovi inkorporirani su u unutrašnjim strukturama branika, aerodinamičnim vodovima i vezama između automobila i krila. Kombinacija karbonskog eksterijera i funkcionalnih 3D štampanih delova pomogla je tjuniranom lepotanu da izgubi skoro 150 kilograma svoje težine u poređenju sa fabričkom verzijom. Inače, automobil pripada CEO 1016 Industries, Piteru Nortropu i postoji kao savršeno funkcionalni primer svega onoga što kompanija može uraditi sa karbonskim vlaknima i 3D štampanjem.

Do kraja ove godine, kompanija želi da poseduje punu manufakturu 3D štampanih delova, nameravajući da proizvodi komponente i za druge superautomobile, ne samo za 720S. “Nije tajna da 3D štampanje predstavlja dinamični slučaj za spretniju proizvodnju, ali ta tehnologija našim inžinjerima daje mogućnost realizacije drastičnih poboljšanja kvaliteta i preciznosti svakog funkcionalnog dela. 000 model predstavlja pionira u ovoj industriji, na koji smo zaista ponosni, iako on predstavlja tek početak naše priče”, izjavio je Nortrop.

Gledajući prema budućnosti, kompanija namerava da obezbedi alate i kalupe za direktno štampanje za 720S i druge elitne i egzotične modele, sa ciljem kreiranja proizvoda uz pomoć 3D delova do kraja ove godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group