Veoma bučan i moćan BMW X6 M terenac sa 690 ks


Nije baš svako očaran izgledom novog BMW X6 modela, ali vam takođe garantujemo da niko u Minhenu zbog toga neće loše spavati, sve dok ova linija predstavlja mašinu za pravljenje para bavarskog brenda...

Zapravo, ovo je vozilo koje lansira potpuno novu nišu, sastavljenu od kupe terenskih modela, primoravajući Mercedes Benz da prati čitav trend sa svojim GLE Coupe i kompaniju Audi da kreira Q8 liniju, da ne pominjemo manje popularne kupe terence koji su klasične salone pretvorili u manjinu na tržištu.

Kao dodatak regularnom benzinskom i dizel motoru, X6 se nudi sa 4,4 litara velikim V8 twin-turbo agregatom takođe. Rezervisani za M derivate popularne linije, ovi motori služe kao vrhunske serije sa maksimalnih 567 ks/423 kW i 750 Nm obrtnog momenta u drugoj generaciji X6 M varijanti.

Masivna izlazna snaga i pogon na svim točkovima omogućuju ovim terencima da ubrzaju do stotke iz mesta za svega 4,2 sekunde, što je prilično moćna cifra i postavlja ih na teritoriju sportskih modela ili, ako vam je lakše, u klasu prethodne generacije superautomobila. Maksimalna brzina ovih terenaca elektronski je limitirana na 250 km/h, što je više nego dovoljno za automobil koji je nešto teži od dve tone.

Sada, većina bi bila zadovoljna sa svim ovim brojkama i performansama, ali vlasnik ovog posebnog X6 M modela želeo je više, što je na kraju i dobio. Počevši od multikolorne boje ili folije, nismo sigurni, koja kombinuje BMW M boje u specifičnom obrascu, do žutih farova, Akrapovic izduvnog sistema i Manhart točkova, ovaj V6 jednostavno je dizajniran kako bi privlačio pažnju.

Iako nismo sigurni vezano za boju karoserije, definitivno nam je drago što se tjuniranje nije zaustavilo u ovom segmentu. Ispod karoserije, moćni V8 tjuniran je od strane belgijske kompanije Power Plus Engineering kako bi točkovima isporučio 690+ ks/515 kW, a zahvaljujući moćnom izduvu, ova mašina osigurava maksimalnu pažnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group