Uživajte u neverovatnom zvuku Mazda RX-7 motora sa četiri rotora

Iako je popularnom automobilskom jutjuberu Robu Damu trebalo više od šest godina kako bi završio posao na svom Mazda RX-7 četvororotornom modelu, njegova mašina je zvanično predstavljena na prošlogodišnjem SEMA događaju i nedavno se pojavila na valjcima radi brutalnih testiranja...

FD generacija Mazda RX-7 modela, kao što je ovaj Damov, originalno su napuštali fabrike sa 1,3 litara velikim duplim turbo motorima, dvorotornim agregatima koji su stvarali 252 ks i 294 Nm obrtnog momenta. Međutim, Mazda je kreirala četvororotorne automobile u formi Le Mans osvajača Mazda 787B. Duboko inspirisan ovim trkačkim automobilom, Dam je rešio da napravi svoj lični Mazda RX7 model sa četiri rotora.

Sa sportskim automobilom postavljenim na valjke, Dam je izveo prvi test pri gotovo sedam paskala. On je zatim postepeno povećavao pritisak u narednim testovima, sve do konačnih 24 paskala. Cifre koje je njegov automobil izbacio između dvadeset i dvadeset i četiri paskala zaista su zadivlujuće, dostigavši brutalnih 1.124 ks i 1.140 Nm obrtnog momenta na sva četiri točka i zatim 1.145 i 1.254 Nm obrtnog momenta pri 24 paskala.

Ono što ove brutalne cifre čini još impresivnijim jeste činjenica da je standardna 787B Le Mans mašina razvijala maksimalnih 900 ks, ali je limitirana na 700 ks tokom trke zbog pravilnika. Pogon na svim točkovima Damovog RX-7 pozajmljen je od Nissan GT-R modela kako bi osigurao da sva njegova snaga odlazi na tlo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group