Novi CupraSport Leon Cupra predstavlja fino uštimovani hiperkompakt

Od uvek popularnih Volkswagen Golf GTI, do Honda Civic Type R ili Mercedes-AMG A45 i Audi RS3 Sportback modela, segment kompaktnih automobila postaje sve naseljeniji, ali i moćniji nego ikada...

Zapravo, kompakti su postali toliko moćni, da je izmišljen novi termin kako bi opisao, na primer ovu, do sada najmoćniju jedinicu, ali se takođe odnosi i na ostale hiperkompakte.

Odvojeno od svih prethodno pomenutih modela, ukoliko bi, iz nekog razloga, mrzeli Ford Focus RS ili Peugeot 308 GTi, mogli biste dodatno obratiti pažnju na poslednju liniju Seat automobila. Što je još značajnije, ovo je prva verzija modela Leon kompanije Cupra, koja je prethodnog meseca doživela samostalnost i postala zaseban brend španskog proizvođača i njegova uzdanica performansi.

Model smešten na identičnoj platformi kao i Golf R, koristi identičan dvolitarski motor sa turbo punjenjem i četiri cilindra kao i njegov rođak, ali u njegovom slučaju jedinica stvara 296 ks i 380 Nm obrtnog momenta. Ovoj jedinici potrebno je da ubrza do stotke za šest sekundi, pre nego što nastavi do maksimalnih 260 + km/h.

Na papiru, ovo je sasvim dovoljno kako bi se stalo na crtu starim superautomobilima, ali sve to nije dovoljno i ovaj mali model sada dobija dodatnih 148 ks. Nedavni snimak objavljen na različitim internet portalima, pruža nam uvid u snagu ovog kompakta tokom testiranja tjunirane varijante Leon Cupra automobila, koji poseduje ne manje od 450 ks.

Kako bi demonstrirali da je ovo potpuno nova zver, tvorci ovog klipa predstavili su nam novi model prilikom njegovog ubrzanja od nule do 264 km/h, za motornim obrtajima u crvenoj zoni, tako da je možda bolje da se dobro uhvatite za svoje stolice, pre nego što pokrene plej na snimku na kome se sve odvija veoma brzo i počnete da uživate u sirovoj snazi ovog malenog autombila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group