Tjuning kompanija oživljava brutalno vozilo iz Halo igrice

Worthog predstavlja jedno od najikoničnijih vozila iz legendarne Halo video igre, koje je postalo realnost nakon što se brend Hoonigan udružio sa kompanijom Microsoft kako bi kreirao potpuno funkcionalnu verziju ovog terenca...

Hoonigan ekipa startovala je sa kreiranjem prefabrikovane šasije koja je već posedovala upravljački sistem na sva četiri točka, baš kao i originalno vozilo iz igrice. Međutim, značajne modifikacije kreirane su na ovoj šasiji, jer je ona originalno dizajnirana za rock crawler model, čija je kabina bila previše mala kako bi mogla da predstavlja preciznu repliku Warthog modela.

Gornji deo šasije je isečen pre nego što je kompanija krenula da je širi i produžava, kako bi konačno formirala bazu za ovog suludog naučno-fantastičnog terenca.

Drugi video predstavlja deo projekta tokom kog je kreiran pogonski sklop automobila. Warthog koji se našao u Halo igri poseduje dvanaestocilindrični motor sa dodatnim vodoničnim sistemom i ograničenog na maksimalnu brzinu od 125 km/h, međutim, za njegovu funkcionalnu verziju, kompanija Hoonigan opredelila se za Ford Windsor V8 mašinu sa preko 7.177 kubika, koji je posebno kreiran i opremljen parom masivnih turbopunjača. Ova zver pumpa ogromnih 1.000 ks i to je omogućeno zbog toga što je Microsoft zahtevao da vozilo može dostići najmanje 160 km/h.

Dodatni snimci biće predstavljeni kako bi detaljno opisali ostatak projekta koji je počeo prošle godine, ali tokom prvih nekoliko minuta prvog klipa, možemo videti kompletirano vozilo po prvi put, prilikom njegovog debija na premijeri filma Free Guy.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group