Thor 24 – kamion sa cenom od 12 miliona dolara

Više slika

Više slika

Ovo čudovište poseduje snagu od 3.424 konjskih snaga...

Prilično je teško prestati razmišljati o 24-cilindričnom kamionu sa ogromnim brojem konjskih snaga. Taj kamion, koji je sagradio Majk Harah, stavljen je na aukciju u jednom salonu pod pokroviteljstvom Rijada u Saudijskoj Arabiji. Ovo je prvi put da su aukcionari imali pirliku da prodaju ovako snažan i skupocen kamion.

Thor24 procenjen je na cifru od 12 miliona dolara. Kamionu je trebalo sedam godina da se napravi i oko 7 miliona dolara ulaganja i drago nam je da je neko cenio rad i novac koji je utrošen u njega.

Ono što je impresivno kod ovog kamiona nije njegova snaga, već da ima dva 12-cilindrična motora i 12 superpunjača i da uspeva da radi i da funkcioniše. Kamion je toliko težak da za zaustavljanje trebaju četiri Simpsonova padobrana, jer kočnice nisu u potpunosti sposobne da odrade posao. Na svojoj pozadini, Thor24 poseduje neverovatno snažan i moćan zvučni sistem, pa se maltene može koristiti kao pokretna diskoteka, a njogov vlasnik i kreator kaže da je on želeo da ovaj kamion napravi pometnju gde god da se pojavi.

Novi vlasnik ovog kamiona je trenutno nepoznat, ali se nadamo da će on omogućiti da ljudi mogu da uživaju u ovom mehaničkom stroju i da osete kako izgleda snaga motora koji razvija preko 3000 konjskih snaga.

Foto: https://www.autoblog.com/

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group