Terenac koji je postao moćan kao Bugatti

Od 1991.godine, Hennessey Performance, teksaška tjuning kompanija specijalizovana za modifikovanje automobila brendova Ferrari, McLaren, Dodge, Porsche i drugih vrhunskih proizvođača, daje sve od sebe kako bi ih učinila još bržim…

Ovaj tim skoro je bacio svoje oko na 2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk, a kao rezultat, nastao je HPE1200 paket modifikacija, koji je u najmanju ruku spektakularan. Sa V8 motorom od 6.2 litra (istim onim koji je korišćen u Dodge Challenger Hellcat modelu) osnovni Jeep Trackhawk već je imao impresivnih 707 konjskih snaga i neverovatne performanse u trkama ubrzanja na 400 metara.

Ipak, Hennessey Performance tim očito je poželeo da pomeri granice mogućeg sa originalnim hardverom ovog automobila. Dizajnerski tim osmislio je modifikovani HPE1200 motor, koji se sastoji od unapređenih delova i sistema superpunjenja od 4.5 litara. Na kraju projekta, to je značilo da ovaj model dostiže 1.200 ks u motoru i brutalne 1.003 konjske snage na točkovima.

“Naš tim zaista uživa u pomeranju granica i otkrivanju svega što je moguće sa vozilima na kojima radimo”, kaže osnivač kompanije i CEO, Džon Henesi. “Neki će možda reći da je totalno uzaludno kreirati SUV model koji je brži od praktično svakog super i hiperautomobila na današnjem tržištu, a ja vam kažem da je upravo to i poenta. Na svu sreću, imamo mnogo klijenata koji dele našu strast”.

Ovaj Jeep sada od nula do sto kilometara na čas ide za 2.3 sekunde, dok četvrt milja prelazi za 9.66 sekundi. Samim tim, ovaj Hennessey tjunirani model postao je SUV sa najbržim ubrzanjem na svetu. Iz Hennessey brenda tvrde da je HPR1200 Trackhawk brz kao Bugatti Chiron, ali da i dalje ima dovoljno mesta za komforno smeštanje četiri osobe i prtljaga. Samo 24 jedinice ovog modela će biti proizvedene, a svaka će imati početnu cenu od 179.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group