Suzuki Jimny pretvoren u vozilo za apokalipsu

Više slika

Više slika

Ovo je najslađe borbeno vozilo koje smo ikada videli...

Ideja o zombi apokalipsi oduvek se činila kao budalaština, ali pandemija korona virusa pokazala nam je  da je to sa svim realan scenario i da se još jedan virus može vrlo lako proširiti planetom i tako dovesti do apokalipse.

Takva situacija bi zahtevala da posedujemo vozila koja su otporna i izdržjiva i koja b i morala da prelaze preko različitih prepreka. Zato je tuninig kompanija iz Indije, Holy Shift Garage, odlučila da od malenog i slatkog Suzuki Jimnyja napravi pravo apokaliptično vozilo koje bi moglo da se nosi sa svim problemima.

Karoserija automobila obložena je čvrstim, metalnim rolbar kavezom, koji čini da vozilo bude čvršće i koje će omogućiti da se ne ošteti tokom prevrtanja, ili udaranja u druge predmete  i vozila. Trap je potpuno modifikovan i ispod Jimnyja se nalaze ogromne gume sa felnama koje vozilo podižu na veliku visinu, zbog čega on može da prolazi preko velikih rupa i prepreka na putevima. 4x4 pogon omogućava i kretanje po rastresitom terenu i dubokom blatu, pa čak i vlažnom pesku.

Ispod haube nalazi se mali 1.0 litarski agregat koji je poboljšan i koji sada razvija više snage od originala. Iako mnogi misle da je motor premali, kretaori iz Holy Shift Garage tvrde da je on savim dovoljan i da će ovaj auto pogurati kroz sve nevolje.

Momci koji su radili na ovom autu kažu da je ovo bio vrlo zanimljiv projekat i podelili su fotografije kako bi pokazali kako maleni Jimny sada izgleda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group