Spoj luksuza i bezbednosti - Prvi blindirani BMW X7 na svetu

BMW možda nije prvi automobil koji biste odabrali za bojno polje ili post-apokaliptično vreme, ali Inkas brend pokušava da promeni naše mišljenje…

Ova kanadska kompanija poznata po kreiranju ultra-bezbednih automobila, upravo je predstavila ono što naziva prvim blindiranim BMW X7 modelom, koji može svojim putnicima ponuditi komfor i zaštitu čak i u onim najopasnijim situacijama.

Kako kažu iz kompanije, luksuzni SUV je predstavio “savršenu bazu za blindiranje” i definitivno se nećemo raspravljati sa njima na tu temu. X7 je dobio solidni nemački inžinjering, sportski stil i definitivno impozantan stav. Štaviše, ovaj četvorotočkaš je dugačak 515 cm, a visok 180, što ga stavlja na sam tron kada se radi o dimenzijama. Inkas kompanija je udvostručila njegovu opaku energiju i sasvim crnog lepotana opremila vrhunskim i neverovatno otpornim osobinama.

Blindirani model dobio je teški balistički oklop dizajniran za zaštitu od 360 stepeni. Kako kažu iz kompanije, on može podneti baraž metaka iz automatske puške i dve ručne granate koje istovremeno detoniraju. Modifikovano vozilo dobilo je čitav niz zaštitnih unapređenja, poput sirena, svetla za slučaj nužde, vazudšne filtracije, noćne vizije, dimnih paravana i sistema za gašenje vatre.

Kada se radi o situaciji ispod haube, vozačima su na raspolaganju tri opcije motora sa turbo punjačima. xDrive40i pokreće motor koji izbacuje 336 konjskih snaga, dok je V8 opcija dostupna sa 523 ili 612 konja, u zavisnosti od toga koliko vam snage treba za beg. Svi motori dobijaju osmostepeni automatski prenos i pogon na sva četiri točka, koji osigurava lagano savladavanje svakog terena.

Prostrana kabina X7 nudi mesto za šest do sedam osoba, sa dovoljno prostora za noge. Enterijer je finiširan visoko-kvalitetnim tapacirunzima, koji mogu biti prilagođeni ukusima klijenta. Naravno, u enterijeru putničke kabine možete očekivati svu BMW isprobanu i poznatu tehnologiju, poput ambijentalnog osvetljenja, adaptivne kontrole krstarenja i asistenciju držanja pravca. Model je takođe kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto, tako da  vlasmici mogu biti povezani gde god da se nađu.

“Ovaj prvi ikada blindirani BMW X7 proizveden je sa neverovatnom pažnjom posvećenom detaljima, pa stoga nudi vrhunsku bezbednost i komfor svojim putnicima”, objašnjava CEO Dejvid Kazanski. “Uvek je izazovno biti prvi koji će unaprediti određeni model, ali možemo slobodno reći da je to avantura koja nagrađuje”, dodao je.

Na kraju, možemo reći da je prvi Inkas blindirani BMW X7 dostupan za kupovinu u čitavom svetu, dok je cena dostupna na upit.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group