Slavni nemački tjuner pretvara Cayenne Coupe u umetničko delo

Manhart je predstavio tjuning paket za Porsche Cayenne Coupé modele, čineći ovu Turbo varijantu daleko moćnijom od Turbo GT i Turbo S E-Hybrid, kombinujući dodatno niže vešanje i brojne vizuelne poslastice...

Kada je motor u pitanju, četvorolitarski V8 duplog turbo punjenja, dobio je novi par turbopunjača, novi interkuler, novi izduvni sistem i Manhart MHtronic kontrolnu jedinicu. Kao rezultat svega, ovaj model proizvodi 796 ks i zadivljujućih 1.090 Nm obrtnog momenta. Ovo predstavlja povećanje od 225 ks i 320 Nm obrtnog momenta u poređenju sa fabričkim Cayenne Turbo Coupé modelom, što ga čini daleko moćnijim od bilo kog modela sa fabričkim specifikacijama. Duplo kvačilo kompanije Porsche i njen automatski menjač, takođe su modifikovani kako bi izdržali monstruozni obrtni momenat.

Vizuelno, CRT 800 je lako prepoznatljiv po kompletu 22 inča velikih Manhart petokrakih alu točkova, umotanih u gume 285/35ZR22 napred i 315/30ZR22 pozadi. SUV je spušten za 35 milimetara uz pomoć vazdušnog vešanja i novih spojnih šipki. Karoserija ostaje fabrička za sada, ali Manhart ističe da već radi na novom prednjem spliteru i zadnjem difuzoru kreiranom od ugljeničnih vlakana.

Na zadnjem delu automobila moguće je videti kvad izduvne grane od nerđajućeg čelika novog izduvnog sistema, koji poseduje sistem kontrole ventila, dok se kupci takođe mogu opredeliti i za Manhart sportske. Na kraju, opcioni Manhart detalji kreirani su kako niko ni slučajno ne bi pomešao ovaj CRT 800 sa standardnim Cayenne Coupé modelom.

Manhart nije prestavio cenovnik za svoje usluge, ali je CRT 800 već dostupan za poručivanje. Sa druge strane, kompanija Porsche se priprema da osveži svoj Cayenne opseg uskoro, dok će ova oprema slavnog tjunera najverovatnije biti kompatibilna i sa njima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group